Winkelwagen 0
 

Bestelhulp Blum Aventos HK-S: wat heb je nodig?

Bestelhulp Blum Aventos HK-S: wat heb je nodig?

Het Aventos HK-S systeem van Blum is een geavanceerd klepbeslag, waarbij je de keuze hebt om voor een push-to-open (tip-on), of soft-close (Blumotion) systeem te gaan. Dit systeem is ideaal voor kleinere bovenkasten met klephoogtes (ook wel corpushoogtes genoemd) tot 600mm. Het systeem kan in elke gewenste hoek open blijven staan, en met de driedimensionale frontinstelling op de montageplaten is de montage een fluitje van een cent!

Soft-close of tip-on?

Bij het bestellen van je Aventos HK-S systeem heb je eerst de keuze tussen een soft-close (Blumotion) en een tip-on (push-to-open) variant. Klepscharnieren met soft-close zorgen ervoor dat de klep langzaam gesloten wordt. Hierdoor is dit systeem een stuk stiller en voorkom je dat je jouw vingers er tussen krijgt.

Klepscharnieren met tip-on zorgen ervoor dat de klep een klein stukje open gaat wanneer je hierop drukt, waarna je de klep zelf verder omhoog kunt doen. Met dit systeem kun je een greeploze klep creëren, wat zorgt voor een strakke uitstraling.

Welke prestatiefactor heb je nodig?

Voordat je jouw klepscharnieren kunt bestellen, dien je eerst je prestatiefactor te berekenen. De Aventos HK-S is verkrijgbaar met de volgende prestatiefactoren:

  • 220 tot 500
  • 400 tot 1000
  • 960 tot 2215

Bij het kiezen van de verkeerde prestatiefactor, kan het zijn dat het soft-close mechanisme niet goed werkt, of je klep niet in de gewenste positie open blijft staan.

Het berekenen van de prestatiefactor kan gedaan worden met de volgende formule:

Prestatiefactor = klephoogte (in mm) X (klepgewicht (in kg) + 2x greepgewicht (in kg))

Om dit voor je te eenvoudigen, kun je onze handige rekentool gebruiken:

Overlapt je berekende prestatiefactor tussen twee opties (bijvoorbeeld 450)? Dan adviseren wij altijd te kiezen voor de hoogste prestatiefactor.

Wat heb je nog meer nodig?

Voor de Blum Aventos HK-S Soft-close:

  • 2 montageplaten
  • (optioneel:) openingshoekbegrenzer

Voor de Blum Aventos HK-S Tip-on:

  • 2 montageplaten
  • Blum Tip-on
  • (optioneel:) Blum tip-on adapterplaat
  • (optioneel:) openingshoekbegrenzer

Montageplaten

Bij het bestellen van een HK-S systeem voor een nieuwe situatie, is het nodig om twee montageplaten hierbij te bestellen. Heb je al een HK-S systeem dat aan vervanging toe is? Dan kun je de oude erop laten zitten en hoef je deze niet meer te bestellen.

Blum Tip-on

Als je een greeploze klep wilt creëren, kun je kiezen voor de Blum Aventos HK-S Tip-on. Bij deze scharnieren is het noodzakelijk om de Blum tip-on er bij te bestellen. Wij adviseren hierbij om te kiezen voor de “Blum Tip-on met buffer - lange versie”, in de door jou gewenste kleur.

Blum Tip-on adapterplaat

Bij het monteren van de Blum Tip-on heb je twee opties: inboren, of gebruik maken van een adapterplaat. Het inboren van de tip-on heeft als voordeel dat deze mooi is weggewerkt in de kast. Het voordeel van gebruik maken van een adapterplaat, is dat deze eenvoudiger te monteren is door deze op de lade te schroeven.

Openingshoekbegrenzer

Tot slot is het mogelijk om de openingshoek van de klep te verkleinen. Dit kan handig zijn wanneer de klep niet volledig open moet kunnen. Dit wordt vaak gebruikt in kleine ruimtes. De standaard openingshoek van de Aventos HK-S is 107°.

Hulp nodig?

Heb je na het lezen van dit artikel nog vragen over het Blum Aventos HK-S klepbeslag, of heb je een andere vraag. Neem dan contact met ons op! Ons team van professionals staat klaar om jou te helpen. Je kunt ons bereiken door te bellen naar 0519-235056, of door een mail te sturen naar info@meubelbeslagxxl.nl.

Copyright © 2024 MeubelbeslagXXL